maanantai 22. kesäkuuta 2009

B-tyttöjen kohtalo ja pelleteistä


BB


B-poikueen neitoset

Meni uusiks meidän B-poikueen tyttöjen tulevaisuus. Mun piti ensin myydä Bianca sijoitukseen ja BB Aidalle. Noh, Aida ei BB:tä pystynyt ottamaan JA Biancan "sijoitusomistaja" ei pysty ottamaan Biancaa. Ajattelin pitää nyt Biancan sitten kokonaan kotona, mutta BB etsii vielä uutta ihmistä. Kotisivuilla ja esimerkiksi Marsut.netissä on myynti-ilmoitus tytöstä.

Biancasta on kehittynyt todella upea abyneito. Rusetit tuntuu olevan paikoillaan eikä tuplia ole. Vielä jännätään harjojen kasvua ja turkin karkeutumista, mutta kyllä tää tyttö on hyvä :) Tytöillä on muutenkin tosi erikoinen luonne - kiljukauloja molemmat. :D Lähes koko ajan pitää kiljua vaikka ei olisi mitään syytä. Eipä tuo haittaa, koska marsujen äänet useimmiten on musiikkia mun korville. :)


Tarvikkeista ja rehuista

Pitäis käydä Petikon Mustissa ja Mirrissä katsastamassa Poistotuotteet. Jos sieltä löytyisi kivoja virikkeitä meidän possuille niin voisi noita vanhoja ja pissasimpia mökkejä heittää pois. Myös ajattelin metsästää Lottieta 18kg:n säkissä. Teurlings Chinchilla ja Altromin kasvatushan on meillä päärehuja, jotka tarvitsee hiukan kuitua seurakseen. Olen todennut Lottien hyväksi "lisärehuksi."

Tykkään kovasti pyöritellä näitä rehujen arvoja.. Taidan olla päästäni pimee. :D









Löysin Keskustan Eläinkaupasta Prestigen Duo Cavia -pellettiä 5€/1kg paketti. Pyörittelin pakettia kädessäni ja huomasin rasvaa olevan 5%! Ihan hirveästi rasvaa! Jäi ostamatta, vaikka muut arvot olivat ihan ok..

BTW, Altrominin arvoja on muutettu! Meillä on koko marsulan elinajan käytetty Altrominin kasvatusta jonka ravintoarvot ovat muuttuneet nyt rajusti..

Ennen: Proteiini 23%, Rasva 4%, Kuitu 19,5%

Nyt: Proteiini 23%, Rasva 5%, Kuitu 12%

Miksi nostaa rasvaprosenttia? Miksi laskea marsuille tärkeän kuidun määrää? Tämä marsula ei tämän säkin jälkeen enää Altrominin kasvatusta osta. Pet-versiossa on vielä hyvät arvot, mutta se on turhan kevyttä meidän tarpeisiin.


Pssst. Jos et ymmärrä näistä ravintoarvoista mitään, mutta haluaisit ymmärtää niin suosittelen tutustumaan Murmelin Marsulan kattavaan artikkeliin pellettien ravintoarvoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti