keskiviikko 19. elokuuta 2009

Jämän turvonnut korva

(Kuvia laitan myöhemmin jos saan ne ulos kännykästäni..)

Jämällä turposi korva ihan umpeen ja mentiin sitten 6.8. Haumauhun näyttämään korvaa Pilvi Lassilalle. Seuraavassa lukee mitä Jämälle tehtiin.

"Tarkastus oikean korvalehden turvotuksen takia. Oikeassa korvalehdessä ns. verikorva eli othematooma eli verenpurkauma korvalehden sisällä. Kevyessä sevofluraanirauhoituksessa korvalehti punktoitiin tyhjäksi. Korvakäytävät molemmin puolin kunnossa. Jämä sai pistoksina antibioottia ja kipulääkettä."

Noh, sinne meni 81€ ja korva näytti operaation jälkeen hyvältä. Mutta vielä mitä! Seuraavana aamuna/päivänä korva oli yhtä lailla turvoksissa.. -.- Soitettiin sitten Haumauhun ja Pilvi sanoi, että seurataan nyt korvaa viikko ja sitten mennään sinne uudestaan jos turvotus ei laske.

Eikä se laskenu. Sain ajan sitten vasta 22.4. mutta minkäs teet kun koulussa ja töissä pitää käydä..

"Verikorvan jatkohoitoa. Kevyessä narkoosissa korvalehden sisällä oleva veri ja verihyytymä on poistettu. Uusiutumisen ehkäisemikseksi korvalehti on tikattu, jotta korvalehti arpeutuisi eikä siihen jäisi onteloa. Tikit poistetaan 3 viikon kuluttua. Tukihoitona Jämä on saanut nestehoitoa nahan alle, antibioottia, kipulääkettä, B-vitamiineja, Primperania suoliston toiminnan ylläpitoon sekä herätteen." Saatiin myös erillinen heräämiseen liittyvä moniste.

Tähän lystiin menikin sitten 116€ lisää. Sit vielä se tikin poisto tulee varmaan olee joku 50€ lisää.. Pojalla on nyt tosiaan komeat 5 tikkiä korvassa. :D

Ei oo tää marsuilu mitään halpaa huvia.. x)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti